Путін хоче знати, до кого буде “залицятися” Київ

Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін намагається перевести відносини Росії та України на рівень “метрополії та провінції”.  Так в коментарі Gazeta.ua політолог Віктор Небоженко прокоментував заяву голови російського уряду про те, що стосунки двох держав носять сімейно-побутовий характер.
“Але Путін не буде довго гратися з цими аналогіями про сімейні відносини. В будь-якому випадку доведеться повернутися до нормальних стосунків між двома рівноправними державами. Хоча зараз Путін намагається закріпити успіх, який був досягнутий Росією після приходу Януковича до влади в Україні. Водночас у нього є власна проблема. Вона полягає в тому, що “збирачем земель” більше виглядає Дмитро Медведєв, аніж Путін. Тому йому зараз дуже важливо внести якийсь вклад в це повзуче поглинання України з боку Кремля”, – зазначив він.

Політолог наголосив, що для прем’єра Росії є ще один важливий момент.

“Щоб Янукович визначився, “хто кому Рабінович” – з ким він буде працювати. Або з Медведєвим, або з Путіним. Він же не може товаришувати з двома одночасно. Це непристойно. Путін не просто намагається зазирнути в очі Януковичу, але й вимагає, щоб він прямо подивився йому в очі, щоб визначити, до кого буде “залицятися” Київ”, – пояснив Небоженко.