Закарпатка із Синевира разом із 3-ма дітьми знову побачили сонце

Чи багато потрібно людині, щоб бути щасливою. Прожити життя не марно і залишити по собі добру згадку? По-різному відповів би на це питання кожний. Але сутність життя — це право людини, незалежно від національності чи соціального статусу, на щастя, яке одні реалізують самостійно і успішно, а іншим — потрібна допомога.
Тоді на життєвій дорозі зустрічаються люди, які мають добре серце, уміють відчувати, співпереживати. Сьогоднішній епізод саме про це.

Ще минулого року, проводячи прийом громадян в с. Синевир, голова райдержадміністрації І.Ю. Роман зацікавився проблемою родини В.М. Попович з цього населеного пункту. За його дорученням була створена комісія з представників компетентних структурних підрозділів РДА для вивчення проблем сім’ї, яка неодноразово приїжджала за місцем проживання родини. Результати виїздів обговорювалися, були дані відповідні доручення, виконання яких з того часу і по сьогоднішній день на контролі у голови райдержадміністрації.

Найсерйознішим було питання щодо стану здоров’я членів сім’ї, адже мати О.Ю. Попович та 4 дітей страждали на захворювання очей, що призвело майже до повної сліпоти. З цього приводу працювали відділ охорони здоров’я РДА, лікарі-офтальмологи районної лікарні М.М. Микитчак та О.І. Сенько, головний лікар АЗП-СМ с. Синевир М.А. Повханич.

Після обстеження безоплатно проведені операції в офтальмологічному відділенні ЗОКЛ ім. Новака. Операції пройшли успішно. На сьогоднішній день відновлено зір у матері, синів Василя та Миколи, дочки Оксани. Вони отримали групу інвалідності з даного захворювання.

Все це стало можливим завдяки чуйності та наполегливості голови райдержадміністрації І.Ю. Романа, професійному виконанню своїх обов’язків медичними працівниками, а отримана кваліфікована допомога Поповичам — підтвердження для всіх мешканців нашого краю, що світом править добро!

Вікторія Янчик, головний спеціаліст відділу охорони здоров’я Міжгірської РДА