Закарпатський байкар Юрій Шип видав нову дитячу книжку — “Наша киця – трудівниця”

Відомий закарпатський байкар, можна сказати, що один із не багатьох в цьому літературному жанрі Юрій Шип відомий також і як талановитий дитячий письменник. На його авторській полиці десятки книжок для дітвори, котрі, втім, із задоволенням читають і дорослі.
Як відзначив доктор філософії, професор Іван Стецяк, дарувати книжки дітям про дітей – нелегка справа, позаяк вона вимагає крім таланту ще й глибокі знання дитячої психології, серця і душі маляти, підлітка і взагалі незбагненного єства людської душі.

Щойно на книжкових прилавках з’явилась нова книжка Юрія Шипа – “Наша киця – трудівниця”. Безперечно, вона стане улюбленою в дітвори. В ній з неабияким хистом змальовані чари дитячого світу, дива природи, пригоди юних бешкетників. Книжка поділена на чотири розділи, кожен із них напрочуд цікавий: “Віночок для діточок”, “Киця, песик і малята”, “Молодці та брехунці” та “Пригоди школяриків”. Треба сказати, що книжка “Наша киця – трудівниця” багато і яскраво ілюстрована донькою поета художницею Мар’яною Орос та Богданом Тюшко. Залишається додати, що юний читач вже добре знає попередні твори Юрія Шипа “Веснянки”, “Співаночок для діточок”, “Як Юрасик чесним став”, “Усміхнена педагогіка”…

Отож, на час літніх шкільних вакацій кращого дарунку для своїх діточок, як поезії і оповідання для малят Юрія Шипа годі й придумати.

“Мукачівська Ратуша”