Закарпаття: Викрадачам сейфу із МДУ не повезло — “каса” виявилася порожньою

У минулі вихідні група зловмисників викрала з Мукачівського державного університету сейф, у якому мала зберігатися «каса» вишу. Однак злочинцям не пощастило – сейф виявився порожнім.

У ніч з суботи 24 червня на неділю 25 червня в Мукачівському державному університеті було здійснено пограбування: з приміщення вишу викрали сейф, у якому, за версією злочинців, мало знаходитися більше 200 000 гривень – внески абітурієнтів за навчання в МДУ.

За однією з версій, яку порталу «Мукачево.нет» озвучив один з працівників вишу, зловмисники заховалися у приміщенні МДУ ще з п’ятниці (подейкують, це була чоловіча вбиральня), проникнувши всередину під прикриттям метушні зі вступною кампанією. У суботу вночі, коли в будівлі вже нікого не було, окрім декількох охоронців, вони полишили схованку та попрямували за винагородою. Сейф, який мав бути напханий грішми, вони скинули з третього поверху будівлі університету своїм колегам, а самі знову повернулися до схованки. Її вони полишили вже у понеділок, коли з самого ранку в приміщенні вишу відновилася метушня.

Подейкують, у ніч з суботи на неділю в будівлі університету спрацювала сигналізація, однак охорона на неї чомусь не відреагувала.

Вже зараз очевидно, що крадії працювали, як то кажуть, «за наводкою», бо добре знали, де знаходиться сейф з грішми. Втім, інформатори грабіжників виявилися ненадійними. За інформацією співрозмовника порталу «Мукачево.нет», всю «касу» університету було вилучено ще у п’ятницю (за іншою версією, – у суботу) та під охороною доставлено до фінустанови (банку). Як вдалося довідатися порталу «Мукачево.нет», сума дійсно складала близько 200 000 гривень.

Керівництво МДУ поки що намагається тримати інформацію про пограбування у таємниці – жодних заяв чи коментарів поки не прозвучало. Очевидно, аби не нагнітати паніку. Утім слідство уже розпочато.

Мукачево.net