Франція оголосила війну “Аль-Каїді”

Після страти французького заручника бойовиками Усами бен Ладена Франція оголосила, що перебуває у стані війни з “Аль-Каїдою”.
Із відповідною заявою виступив прем’єр-міністр країни Франсуа Фійон. Політик також повідомив, що інформація про вбивство заручника, 78-річного інженера Мішеля Жермано, може виявитися цілком достовірною, однак вбивство могло статися до, а ніяк не після операції з ййний ого звільнення.

Нагадаємо, операція була розпочата минулого тижня за “технічної та логістичної” підтримки Франції, але не дала результатів.

Фійон також повідомив, що Франція буде більш тісно співпрацювати з урядами держав північного заходу Африки, які борються проти терористів “Аль-Каїди”, зокрема із владою Мавританії, Малі, Алжиру та Нігеру.

Напередодні інформацію про загибель француза підтвердив і президент Ніколя Саркозі. Він пообіцяв, що винуватці “не залишаться безкарними”.

Як повідомлялося, 25 липня представники “Аль-Каїди” в мусульманському Магрибі заявили, що Мішель Жермано був убитий, що стало помстою організації за шістьох її членів, знищених в результаті спецоперації мавританських військових.

Жермано викрали в Нігері 22 квітня 2010 року. “Аль-Каїда” також утримує в заручниках двох громадян Іспанії, Роке Паскуаля і Альберта Вілальту, захоплених в Мавританії в листопаді 2009-го.