Яким чином Україна потрапить до “Великої двадцятки”

Україна займе місце у “Великій двадцятці”, якщо й далі буде проводити з Європою переговори щодо вступу до зони вільної торгівлі, навіть незважаючи на бажання керівництва. Про це на “круглому столі” заявив представник політичного відділу посольства Німеччини в Києві Юрій Астон.
“Україні у будь-якому випадку доведеться доводити свою конкурентоспроможність. І я кажу не лише про ринки Європи і СНД. Ми говоримо про світові ринки. Там треба вміти змагатися. І у Європейському Союзі ми вже маємо цю конкурентну спроможність”, – наголосив представник посольства, повідомляє Gazeta.ua.

Астон зазначив, що на сьогодні переговори про вступ у зону вільної торгівлі дещо загальмувалися.

“Україні треба трішки піти на поступки. Бо ніхто не виграє від того, якщо ці перемовини проваляться. Вони є взаємовигідними”, – наголосив він.

На думку представника посольства, лобіювати зближення з ЄС потрібно не лише урядовцям, а й діловій спільноті. Усвідомити ці переваги мають також решта громадян.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович заявив, що 10 років Україна має увійти до 20 найбільш економічно розвинених країн світу G-20.