Закарпаття: На Ужгородщині відбувся Другий регіональний фестиваль народного мистецтва

Справжній Геловін вирішили влаштувати ковалі Мар’ян з Оріховець та Петро з Ужгорода: у перший день фесту, який проходив 1718 липня в селі Ярок, вони вручну вирізали з металу зображення усміхненого гарбуза.
Хорошого настрою протягом дводенного дійства не бракувало. Людей розважали фольклорні співочі й танцювальні колективи з найближчих сіл. Місцеві гумористи розповідали байки на будь-який смак. Аудиторія запивала жарти солодким медом та вином, дегустація яких проходила поруч.

Як і минулого року, у рамках заходу відбулися спортивні змагання з перетягування канату й піднімання гирі. Другого дня всі учасники ласували смачним боґрачем. Увечері для молоді виступили провідні рок-гурти Ужгорода й Мукачева.

Проте не зрозуміло, чому організатори фесту – районна громадська організація «Наше село» та відділ культури і туризму Ужгородської РДА – не врахували, проблеми неймовірної спеки, яка панує в області останнім часом. Люди ховалися від сонця під парасольками, бо на галявині, де відбувалося дійство, нема жодного деревця. Також дивно, що на такому масовому заході не чергувала швидка, адже могли трапитися теплові й сонячні удари, інші проблеми зі здоров’ям людей.

Марія Рибченко, Ольга Борсук, студентки відділення журналістики УжНУ, Старий Замок Паланок