Закарпаття: У с.Річка на Міжгірщині діти ходять до аварійної школи

28 липня перший заступник голови облради Андрій Сербайло зустрівся з депутатами місцевих рад Міжгірського району, керівниками установ, підприємств і організацій.
Андрій Андрійович провів також плановий прийом громадян з особистих питань жителів с. Річка. Проблем, для вирішення яких потрібна допомога з боку влади, виявилось чимало.

Найперше з них стосується приміщення місцевої загальноосвітньої школи. Збудована понад сто літ, вона практично в аварійному стані. У розмові із сільчанами та сільським головою А. Сербайло вивчив суть цього важливого питання: селу потрібна нова школа. Він запевнив, що особисто прилучиться до процесу його вирішення.

Наступним питанням , з яким прийшли до нього заявники, також важливе для всієї територіальної громади. Воно стосується виділення коштів для належного забезпечення села транспортом “Швидкої допомоги”. Адже серед майже однієї тисячі мешканців Річки – значна кількість інвалідів, людей похилого віку і дітей.

Слушну пропозицію висловили на прийомі й інші жителі Річки: обов’язково встановити на дорогах відповідні знаки із назвами прилеглих до них населених пунктів, найближчих полонин, урочищ, потоків, річок тощо. Це ж , на їх думку, важливо для туристів, які приїжджають відвідати перлини Верховини.

Із питаннями особистого плану щодо виділення матеріальної допомоги на лікування, дотримання земельного законодавства і т.д. звернулось ряд жителів цього гірського села. Кожне звернення вивчено і по кожному з них Андрій Сербайло дав відповідні доручення.

Анна Романенчук та Василь Густі, Закарпатська обласна рада