Закарпаття: Влада обіцяє ліквідувати заборгованість із виплати заробітної плати до кінця 2010 року

Підсумки роботи головного управління праці та соціального захисту населення, його підвідомчих структур за I півріччя 2010 року, порядок надання житлових субсидій під час оптимізації тарифів на житлово-комунальні послуги і природний газ, виконання заходів проекту «Удосконалення системи соціальної допомоги» та інші важливі питання розглянули на колегії головного управління праці та соціального захисту населення у середу, 28 липня.

Участь у засіданні також взяв заступник голови облдержадміністрації Іван Качур.
Іван Іванович подякував працівникам головного управління, підвідомчих структур за вчасну виплату усіх видів соціальних платежів. Більше того, виплати було проведено навіть з випередженням графіку, – відзначив заступник голови облдержадміністрації.

– Нині перед вами поставлено нове завдання: в умовах вимушеного підняття тарифів на комунальні послуги треба знову допомогти незахищеним та безпорадним, – сказав Іван Качур. – Переконаний, робота з призначення та виплат субсидій усім, хто їх потребує, буде організована високопрофесійно.

Іван Іванович також нагадав присутнім, що в краї складна ситуація з виплати заробітної плати на підприємствах, організаціях, тому необхідно особливу увагу зосередити на ліквідації цих боргів.
Також слід продовжити виконання заходів із забезпечення санаторно-курортним лікуванням інвалідів, ветеранів війни і праці, покращити роботу щодо надання матеріальної допомоги найуразливішим верствам населення, забезпечити стовідсоткове фінансування витрат на утримання територіальних центрів соціального обслуговування інвалідів, пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, передбачити в місцевих бюджетах кошти на виконання заходів із безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів громадської інфраструктури, – підсумував заступник голови облдержадміністрації.

Прес-центр ОДА