Кабмін таки скасував іспит з української мови при вступі в аспірантуру

Кабінет міністрів скасував іспит з української мови (за професійним спрямуванням) при вступі в аспірантуру та складання кандидатського іспиту з української мови для отримання ступеня кандидата наук. Про це йдеться в постанові Кабміну № 642 від 28 липня. Відповідні зміни внесено в положення про підготовку науково-педагогічних і наукових кадрів.
Згідно з постановою, Кабмін скасував норму, згідно з якою індивідуальний план роботи аспірантів і докторантів передбачає обов’язкову здачу кандидатського іспиту з української мови (за професійним спрямуванням).

Також цією постановою Кабмін скасував пункт положення про те, що до складу комісії з прийому кандидатського іспиту з української мови (за професійним спрямуванням) має входити не менше ніж троє фахівців з української мови, один з яких повинен бути доктором або кандидатом філологічних наук.

Нагадаємо, 2 березня попередній склад Кабінету міністрів ввів іспит з української мови (за професійним спрямуванням) при вступі в аспірантуру та складання кандидатського іспиту з української мови для отримання ступеня кандидата наук.