На Закарпатті на хімреактивах “попалася” завідуюча лабораторією райлікарні

В Ужгороді оперативникам карного розшуку попалися “на гарячому” двоє наркоділків. В одному з приватних гаражів на вул.Боб’яка міліціонери затримали двох місцевих братів віком 22 та 24 роки, в яких вилучили 1635 грамів марихуани. Походження дурман-зілля з’ясовується.
Перевіряє міліція в ході операції “Мак-2010” й умови зберігання лікарських наркотичних препаратів та прекурсорів. Так, на цьому попалася завідуюча лабораторією однієї з районних лікарень. У порушення вимог постанови Кабміну ця посадова особа не вела облiк хiмiчних реактивiв, їх розчинiв та прекурсорiв. А саме, в журналi предметно-кiлькiсного облiку не облiкувала 8 пляшок сiрчаної та 7 лiтрiв соляної кислоти. Данi речовини не зберiгалися в сейфi,як то належить, а в однiй з кiмнат лабораторiї. З мiсця подiї данi прекурсори вилучено.

Аналогічне порушення виявили правоохоронці і в одній із районних санстанцій. Під час перевірки було встановлено, що на складi хiмреактивiв зберiгаються толуол, сiрчана, соляна кислоти, ефiр, ацетон та перманганат калiю без відповідної лiцензiї на право обiгу наркотичних засобiв, психотропних речовин та прекурсорiв та iз порушенням правил облiку.

Усі прекурсори вилучено.

ВЗГ ГУМВС України у Закарпатській області