Закарпаття: Підприємці з Ужгорода відповідатимуть у суді за недоотримані державою 1,5 млн. грн.

Слідчим відділом податкової міліції ДПА у Закарпатській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 212 ч. 3 КК України щодо директора та головного бухгалтера одного з ужгородських товариств.
Встановлено, що протягом І півріччя 2008 р. посадові особи товариства, не маючи на меті настання реальних господарських результатів та отримання прибутку, уклали договір купівлі-продажу з миколаївським приватним підприємством, згідно з яким ужгородська фірма нібито здійснювала закупівлю металобрухту на суму 6 млн. грн. На підставі цього договору були складені фіктивні акти приймання-передачі та інші первинні документи, необхідні для врахування значних сум у складі валових витрат товариства за І півріччя 2008 р., що знайшло своє відображення у декларації з податку на прибуток за звітний період.

Таким чином, протягом І півріччя 2008 р. посадові особи ужгородського товариства шляхом безпідставного завищення валових витрат ухилились від сплати податку на прибуток на суму 1,5 млн. грн., що призвело до фактичного ненадходження до Державного бюджету коштів в особливо великих розмірах.

За матеріалами УПМ ДПА у Закарпатській області