Збірна СРСР з баскетболу потрапила до списку найбільш ненависних команд в історії спорту

Американський спортивний журнал Sports Illustrated склав рейтинг найбільш ненависних команд в історії спорту. Всього учасниками рейтингу стали 25 команд різних років.
14-е місце в рейтингу посіла збірна СРСР з баскетболу, яка перемогла на Олімпійських іграх 1972 року в Мюнхені.

Як відзначає видання, до фіналу Ігор-1972 збірна США з баскетболу жодного разу не програвала на Олімпіадах. Sports Illustrated пише, що американські фанати “ненавиділи все, що стосувалося СРСР: їх політику, їх червону форму, їх передачі з відскоком, стиль гри і їх бліді, похмурі обличчя”. Видання нагадує, що перемога збірної СРСР вийшла спірною через неоднозначну кінцівку матчу.

Два з перших трьох місць у рейтингу посіли команди, які виступають в американському футболі. На першому місці опинилася команда університету Маямі 1986 року, гравці якої, як відзначає видання, робили все, щоб “принизити і залякати суперників”. Третя позиція дісталася команді Даллас Ковбойс 1992 року. Друге місце зайняла баскетбольна команда Детройт Пістонс сезону-1988/89.

Єдиною футбольною командою, яка потрапила до рейтингу, став англійський Манчестер Юнайтед сезону-1998/99, який обіграв у фіналі Ліги Чемпіонів мюнхенську Баварію завдяки двом голам, забитим у компенсований час. МЮ зайняв в рейтингу 10-е місце. З хокейних команд найвище опинилася Філадельфія Флаєрс сезону-1974/75.

Більшість команд стали учасниками рейтингу через грубу гру. Зокрема, Філадельфію видання називає першим хокейним клубом, який зробив своєю тактикою залякування суперника.