Над Україною поширюється невідома хмара

Над низкою областей України пропливає хмара забрудненого повітря. Укргідпрометцентр поки не може остаточно визначити, що це, але підкреслює, що не смог.

Над територією низки областей України переміщаються забруднені повітряні маси. Місцями фіксується дим, але точні причини цих явищ поки не відомі, повідомили в Укргідрометцентрі.

“Метеорологічна станція фіксує імлу, тобто певне погіршення прозорості атмосфери. У Чернігівській області деякі метеостанції фіксують просто дим, але це не обов’язково повинно бути пов’язане з пожежами в Росії”, – розповів співробітник Укргідрометцентру.

Він не назвав причини явища, але підкреслив, що це не смог.

“Це не смог, так як смог – це скупчення забруднюючих речовин на місці, у повітрі, коли немає переміщення атмосфери і т. д. Зараз ситуація зовсім інша, тому це не смог у його традиційному розумінні. Це переміщення вже забрудненого повітря на територію України”, – відзначив співробітник Укргідрометцентру.

Нагадаємо, в понеділок, 2 серпня, в деяких районах Києва спостерігається задимленість. Так сірий дим спостерігається в Дніпровському, Солом’янському, Голосіївському, Печерському районі.

У Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій задимленість в столиці пов’язують з пожежами в Росії.

Крім того, в прес-службі МНС Київської області повідомили, що на території Київської області горить 0,7 га торфовищ. З цим і пов`язували задимлення.

tsn.ua