У Києві у двох підпільних цехах вилучили 300 кілограмів ювелірних виробів і $ 2 мільйони

У Києві міліція викрила ювелірні фірми, які щорічно обробляли близько трьох тонн золота.    Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України, два київських ТОВ, які спеціалізувалися на ювелірній справі, незаконно виготовляли ювелірні вироби, підробки пробірних клейм відомих українських виробників (ювелірних заводів Києва, Львова, Одеси) з подальшим контрабандним збутом продукції за кордон, а також оптовим покупцям на території України.
Фірми скуповували брухт та сировину, які далі оброблялися на орендованих квартирах із залученням фахівців. Зокрема на роботу запрошували і колишніх працівників відомих ювелірних підприємств. Усього в майстернях працювало понад 130 фахівців. За попередніми підрахунками, підпільні цехи обробляли на рік близько трьох тонн золота. В асортименті фірм було широко представлено коштовні й напівкоштовні камені. Для того, щоб розкрити цю злочинну схему, правоохоронцям знадобилося півтора року.

Під час обшуку на підприємствах і в офісних приміщеннях правоохоронці вилучили 24 підроблених державних пробних клейма, ювелірні вироби з біркою ВАТ Українські ювеліри та пробним клеймом радянського зразка.

Интерфакс-Украина