Президент Янукович доручив заборонити масові заходи по всій Україні

Президент Віктор Янукович доручив керівникам регіонів утриматися від проведення масових заходів. Це зроблено з метою “недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, викликаних складними погодними умовами…та запобігання у зв’язку з цим можливих загроз для здоров’я населення”, повідомляє прес-служба глави держави.
Також для оперативного реагування на надзвичайні події, пов’язані з пожежною небезпекою, при Кабміні має бути створено оперативний штаб з координації діяльності центральних і регіональних органів виконавчої влади.

Першому віце-прем’єру Андрію Клюєву доручено у випадку виникнення надзвичайних подій, пов’язаних із пожежною небезпекою, забезпечити залучення до гасіння пожеж наявні сили та засоби МНС, Міноборони, МВС, Мінагрополітики, Держприкордонслужби, Держкомлісгоспу, Ради міністрів Криму та місцевих органів влади.

В.о. міністра – першому заступнику міністра з питань надзвичайних ситуацій Михайлу Болотських доручено проведення постійного моніторингу пожежонебезпечної ситуації та вживати своєчасних заходів для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.

Крім того, з метою ліквідації можливих пожеж та їх наслідків у підвищену готовність має бути приведено особовий склад і технічні засоби.

Міністру оборони Михайлу Єжелю доручено посилити контроль за станом протипожежної безпеки під час проведення заходів та в місцях зберігання вибухонебезпечних матеріалів. Також мають бути переглянуті графіки планових навчань.

Крім того, міністр охорони здоров’я Зиновій Митник має забезпечити дотримання санітарних норм на виробництві, у місцях відпочинку та масового скупчення людей, надання першочергової допомоги особам, які страждають хворобами серцево-судинної системи, людям похилого віку та дітям.