Закарпаття: У Берегові у ветерана ВВв украли кітель з нагородами

Нагороди учасників Великої Вітчизняної війни є ласою принадою для злодіїв. Окремі ордени мають вартість за сотні доларів. Тому, очевидно, 45-річний мешканець Закарпаття, викравши сумку у 91-річного жителя міста Берегово, де знаходився кітель від парадного мундира з орденами, дуже зрадів.
Ветеран Великої Вітчизняної повертався дизель-потягом з ювілею військової частини. Серед речей, які мав із собою чоловік похилого віку, був парадний військовий кітель, прикрашений двома орденами Червоної Зірки, орденом Великої Вітчизняної війни 1 ступеня та орденом Великої Вітчизняної війни 2 ступеня, які він отримав ще за часів війни, медалями “За визволення Праги”, “За перемогу над Німеччиною” та 16 іншими державними нагородами післявоєнного періоду.

Злодій залишив сумку ветерана в тамбурі вагона і забрав тільки один парадний кітель, який він акуратно згорнув і поклав у свій поліетиленовий пакет.

Однак злочинець явно не розраховував, що на найближчій станції в дизель-поїзд увійде група контролерів-ревізорів Ужгородської дирекції залізничних перевезень і наряд супроводу приміських поїздів транспортної міліції.

Контролер-ревізор при перевірці квитків звернув увагу ветерана на відсутність його багажу, оскільки документи на нього були. Дідусь такій втрати вкрай засмутився і схвильовано описав свою поклажу. Тому контролери зв’язалися по радіостанції з нарядом супроводу, описавши зниклі речі.

Незабаром міліціонер, йдучи вагоном, звернув увагу на пасажира, який, побачивши міліцію і ревізорів, поспішив до виходу. Саме в той час поїзд зупинився і підозрілий чоловік вискочив з вагона, проте його видав специфічний дзвін металевих предметів.

Далеко зловмиснику втекти не вдалося, міліціонери його наздогнали і попросили показати вміст сумки. Коли останній розгорнув пакунок, міліціонер побачив кітель парадного мундира з нагородами, який в подальшому передали власнику.

Зараз вирішується питання про відповідальність підозрюваного.

ВЗГ ГУМВС України у Закарпатській області