Лікар заробляв на життя збутом марихуани

На роботі – лікар, на городі – конопляр. У Запоріжжі затримали п’ятірку злочинців, що виготовляли й продавали марихуану. Організатором виявився кваліфікований медпрацівник.

Два гектари конопель квітують. Зібрати плантацію наркотику господарі не встигли. До роботи беруться міліціянти. Кожного куща виривають і рахують. Горе-аграрій осторонь у кайданках. Гордо розповідає правоохоронцям про свої сільськогосподарські досягнення.

Затриманий:

– Эти растения конопли я посадил в начале мая из предварительно пророщенных семян, охранять я эту посадку не охранял, потому что она довольно в отдаленном месте (вряд ли кто-то сюда забредет), и уход простейший: просто прополол два раза и все.

Кожен кущ у торф’яному горщикові. Трохи клопоту з висаджуванням і сотні тисяч прибутку. Кілограм марихуани на чорному ринку коштує до 20 тисяч гривень. Виростили ж лиходії тисячу чотириста двометрових кущів.

Михайло Павлюк, керівник управління ГУ МВС України в Запорізькій області:

– В ходе обыска было изъято более 12 кг в сухом виде измельченного наркотического вещества марихуаны, по ценам черного рынка более 160 тысяч гривен, гашиш более 500 грамм, а также медицинские препараты: “трамадол” и порошкообразный устанавливаемый медицинский препарат.

Банду наркоділків очолював професійний медик у третьому поколінні, сумлінний працівник Запорізької лікарні. Лікування – для душі, наркотики – для прибутку. Свій білий халат чоловікові доведеться зняти надовго, лише за виготовлення і збут марихуани йому та його поплічникам загроржує ув’язнення щонайменше на п’ять років. Та то лише частина їхніх грішків.

Михайло Павлюк, керівник управління ГУ МВС України в Запорізькій області:

– Также изъяты деньги: более семи с половиной тысяч гривен, четыре пистолета, два из которых пригодны к стрельбе боеприпасами, двадцать патронов к пистолету ПМ, обрез гладкоствольного ружья, 12 ручных гранат и более сотни патронов калибра 7,62.

Нині п’ятеро наркоприятелів за ґратами. Міліціянти перевіряють, чи є на карбі злочинців ще якісь темні справи.

ntn.ua