На Закарпаття приїжджали турки, щоб вивчити досвід місцевих водогосподарників

У четвер 29 липня ц.р. з метою обміну досвідом щодо управління водним господарством та паводковими небезпеками Закарпатський облводгосп відвідала делегація з Турецької республіки.
У складі делегації були присутні спеціалісти водного господарства, муніципалітетів, районних та провінційних органів влади Південно-Східної Анатолії, а також експерти регіонального проекту розвитку GAP.

Начальники відділів Тамара Мирочник, Віктор Дуркот та Світлана Ребрик у презентаційних виступах ознайомили гостей з інтегрованим управлінням водним господарством і організацією протипаводкового захисту в Закарпатській області, впровадженням сучасних інформаційних технологій у галузі водного господарства – становленням і функціонуванням Автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС “Тиса”, гео-інформаційної аналітичної системи водогосподарських об’єктів Закарпатської області, впровадженням міжнародних проектів технічної допомоги ЄС, зокрема проектом “Покращення протипаводкового захисту та оздоровлення екологічної ситуації на прикордонній українсько-румунській ділянці р. Тиса” Програми Сусідства Румунія-Україна та проектом “Розвиток Берегівської транскордонної польдерної системи в басейні р. Тиса” Програми Сусідства Угорщина-Словаччина-Україна.

Виступи викликали велику зацікавленість у присутніх, які отримали відповіді на запитання в межах, на жаль, короткої програми перебування делегації на Закарпатті.

Обидві сторони висловили побажання продовжити співпрацю, яка може принести взаємну користь регіонам України і Туреччини.

Закарпатський облводгосп