Ужгород: Новий хірургічний корпус обласної лікарні готовий на 55 %

У вівторок, 3 серпня, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко ознайомився із ходом робіт зі зведення багатоповерхової житлової забудови, що по вулиці Університетська, а також із роботами, що ведуться в хірургічному корпусі обласної клінічної лікарні в Ужгороді.
Як поінформував керівник проекту житлового комплексу Ужгородського національного університету Володимир Суран, по вулиці Університетській нині завершується будівництво першої черги 19-секційного кварталу. Житловий будинок планують здати в експлуатацію вже до кінця серпня. Його зведення фінансується за рахунок фонду молодіжного житлового будівництва.

– Усі необхідні комунікації до будинку підведені, – каже Володимир Суран. – Наразі ж триває процедура отримання дозволів у відповідних технічних службах.

У 15-ть квартир (5 – двокімнатні, 10 – трикімнатні) переважно заселяться працівники університету – молоді сім’ї. У зв’язку з кризовими явищами цей будинок зводили 21 місяць при нормі 18. Але це не є суттєвим відхиленням, – вважає Володимир Суран й запевняє, що житло збудовано на совість.

За словами замовників і підрядників проекту, після здачі в експлуатацію першої черги одразу ж планують зводити сусідній будинок. Наразі він – на стадії цокольного поверху, фінансується за кошти будівельного житлового кооперативу працівників університету. Його планують здати в експлуатацію наступного року, – пояснив Володимир Суран. – Сюди заселяться в основному ті, хто за віковим цензом не може взяти участь у відповідних державних програмах.

– За планом – щороку здавати в експлуатацію по будинку. Звісно, при збільшенні фінансування відповідно темпи можна пришвидшити – до 2-3 будинків на рік. Кризовий період не дав змоги розвинути всю потужність проекту, але він не зупинився, – тішиться Володимир Суран. Загалом проект розрахований на 285 квартир.

Перший заступник голови облдержадміністрації пообіцяв максимальну підтримку у вирішенні питань, що виникатимуть при втіленні проекту.

Відтак Іван Іванович ознайомився із ходом будівництва хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні, що в Ужгороді. За словами першого заступника начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Ігоря Трускавецького, на 2 серпня будівельна готовність цього об’єкту – 55%. Виконано внутрішні штукатурні роботи, підлоги підготовлено під оздоблення керамічною плиткою та лінолеумом, стіни та стелі на 70% – під високоякісне фарбування. Система водопостачання виконана на 30%, каналізації – 60%, система опалення – 85% , а система вентиляції – на 95%. Система електричного забезпечення та слабкострумові мережі готові до монтажу освітлювальних приладів, встановлення розеток і вимикачів тощо.
Продовження будівництва хірургічного корпусу цьогоріч передбачається здійснювати за рахунок коштів місцевого (обласного) бюджету – 5200,0 тис. грн. Необхідно ще в повному обсязі виконати монтаж внутрішніх мереж водопостачання, каналізації, дренажу, електропостачання, зовнішнього освітлення, благоустрій території. Також встановити трансформаторну та дизельну підстанції.

Прес-центр ОДА