Закарпаття: 4 серпня, на Перечинщині освятили перший монастир Мукачівської православної єпархії

Його названо на честь рівноапостольної Марії Маґдалини. Жіноча монаша обитель буде облаштовуватися на горі Голиця села Зарічево. Місце є дуже вдалим, тут панує тиша, довкола – прекрасні краєвиди, звідси видно піврайону. У цій радісній події взяли участь не тільки християни  із Зарічева, а й з Перечина, Дубринич. Відбулася Божественна Літургія, яку очолив архієпископ Мукачівської православної єпархії Української православної єпархії владика Феодор.  За півгодини до її завершення полив як з відра дощ із громовицями. Владика зауважив, що це є добрим знаком, адже обитель освятив сам Господь.

Від сьогодні у Зарічеві будуть два престольні празники – 4 серпня та 21 вересня. Отож село має аж двох заступниць – Матір Божу та Марію Маґдалину. 

 

 

 

 

 

 

 

Довідка  zakarpatpost.net
Марія Маґдалина – свята, рівноапостольна, диякониса, мироносиця. Марія Маґдалина походила з містечка Магдали, що було колись на берегах Генезаретського озера. В Євангелії нічого не сказано про її юні роки, але з передання довідуємося, що була вона вродливою жінкою і жила грішно. Після того, як Ісус вигнав з Марії сім бісів, вона змінила своє життя – стала Його вірною ученицею. Марія Магдалина була вірна Христові не тільки в хвилини Його слави, але й у момент найбільшого приниження на Голгофі.

Після того, як Ісуса поховали в печері, недільного дня Марія разом з іншими жінками пішла до гробу Спасителя, щоби намастити Його тіло пахучим миром. Коли, не знайшовши тіла Спасителя, вона зі слізьми виходила з гробниці, їй явився Воскреслий Христос і повелів іти до апостолів і сказати їм радісну звістку. По Вознесінні Христовім, коли апостоли розійшлися з Єрусалима проповідувати в усі кінці світу, разом із ними пішла й Марія Магдалина.

Як оповідає передання, вона проповідувала в Римі. Звідти вже літня Марія Магдалина переселилася в Ефес, де трудився святий апостол Іван (згідно з переданням, саме з її слів апостол написав 20-ту главу свого Євангелія) і там завершила свою земну путь.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора, спеціально для zakarpatpost.net

zakarpatpost.net