Закарпаття: Чопські прикордонники за півроку поштрафували порушників на 400 тисяч гривень

Незважаючи на динамічну обстановку, що складається на кордоні, прикордонникам Чопського прикордонного загону вдалося запобігти спробам переправлення через державний кордон незаконних мігрантів з Республіки  Молдова, Афганістану, Грузії, Сомалі та громадян Російської Федерації (чеченської національності) до країн Західної Європи, які при цьому використовують Закарпаття, як транзитну територію. Окрім незаконних мігрантів зусилля охоронців кордону були направлені на протидію організованим злочинним угрупованням та на окремих осіб, які намагаються налагодити канали контрабанди цигарок через державний кордон.

Проводячи аналіз  оперативно-службової діяльність, можна сказати, що  Чопським прикордонниками є чим пишатися, адже за сім місяців 2010 року на ділянці прикордонного загону за порушення законодавства з прикордонних питань притягнуто до адміністративної відповідальності 935 осіб, при цьому накладено штрафів на загальну суму 400 тисяч  гривень.

Окрім того, затримано 92 особи за спробу перетину кордону з несправними або підробленими документами, повідомив Інтернет-виданню zakarpatpost.net  начальник прес-служби ЧПЗ, старший лейтенант БРОВКО Сергій.

За  даний  період охоронцями  кордону вилучено у 513 випадках, контрабандних товарів на загальну суму 21,5 мільйон гривень, 37 одиниць зброї, 119 одиниць боєприпасів, а  також 53 транспортні засоби, 35 з яких використовувалися для перевезення контрабандних товарів.

Варто зазначити у пунктах пропуску через  українсько-угорський  та українсько-словацький кордон  пропущено близько 2,5 мільйони осіб та більше 1 мільйона транспортних засобів. Інтенсивність руху громадян та транспортних засобів  у  порівнянні  з  аналогічним  періодом  минулого  року зросла  на 2% та 3% .

zakarpatpost.net