Закарпаття: Українець “підпільно” віз із Італії одяг, світильники і психотропні флакони

Працівниками Чопської митниці викрито спробу незаконного переміщення через митний кордон України партії фірмового одягу, світильників та медичних препаратів психотропної дії.
Громадянин України на власному мікроавтобусі повертався з Італії. Перед проходженням митного контролю на митному посту “Тиса” він надав власноручно заповнену митну декларацію, у якій зазначив, що переміщує валюту (євро), комплект кухонних меблів, а також товари легкої промисловості. Однак під час здійснення митного контролю вантажу, переміщуваного у мікроавтобусі, було виявлено не вказаний в митній декларації та незаявлений при усному опитуванні чоловічий, жіночий і дитячий одяг італійського виробництва, різних розмірів та кольорів, у кількості 611 одиниць. Все це знаходилось в 12 картонних коробках. В інших 18-ти знаходились побутові світильники італійського виробництва.

Загальна вартість виявленого товару складає 712 тис. грн.

Також, під час здійснення митного контролю його ручної по¬клажі  виявлено не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні 60 таблеток та два флакони з медичними препаратами психотропної дії.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за статтею 340 Митного кодексу України (недекларування товарів), а товар вилучено до рішення суду.

Держмитслужба України