Закарпаття: Хустські підприємці обговорили проект Податкового кодексу України

Учора відбулося розширене засідання Громадської ради при Хустській ОДПІ за участю представників бюджетоутворюючих підприємств малого та середнього бізнесу, незалежної Спілки підприємців Хустщини, Хустських міської ради, райдержадміністрації та районних ЗМІ.

На засіданні було обговорено доопрацьований проект Податкового Кодексу України. Про мету прийняття та основні положення Кодексу розповів начальник Хустської ОДПІ Михайло Русняк. Він наголосив, що прийняття цього документу повино стати запорукою економічної стабільності у державі.

Завідувач сектору масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ОДПІ Ігор Работяга більш детально презентував присутнім основні положення Кодексу, після чого відбулося активне обговорення.

Присутні вносили свої пропозиції, зміни до окремих положень проекту. Зокрема, голова правління ВАТ «Хустська ПМК» Михайло Хмара вніс пропозицію щодо створення рівних умов оподаткування для єдиноподатників та підприємств на загальній системі оподаткування під час проведення тендерів на будівельні роботи.

Голова правління ВАТ «Фабрика «Прометей» Іван Гомечко, як альтернативну форму оподаткування для юридичних осіб, запропонував запровадження державного контракту на сплату податків, в якій би фіксувалася річна сума податків.

Директор ТОВ «Атлант» Олександр Ляшко вніс пропозицію щодо зменшення ставки податку на прибуток у період закупівлі підприємствами нового обладнання та технологій.

Більшість учасників обговорення висловилися за те, що податок з транспортних засобів необхідно включати у вартість пального.

За результатами обговорення узагальнені пропозиції будуть направлені до ДПА у Закарпатській області.