Ужгородський ФК “Закарпаття” обіграв ФК “Фенікс-Іллічівець” — 3:0

Ужгород, субота, 7 серпня, стадіон «Авангард», 1500 глядачів, 28° С.    ФК «Закарпаття» здобуває другу перемогу поспіль, розгромивши «Фенікса-Іллічівця» з рахунком – 3:0.
Приїзд калінінців в Ужгороді чекали з нетерпінням. Щоправда, ажіотажу годі було сподіватись: через спеку уболівальники, мабуть таки віддали перевагу прохолодному відпочинку. Врешті «Фенікс» у першій лізі зірок з неба не хапає, і попри відмовки тренера кримчан Анатолія Беляєва, щодо завдання на сезон, все ж першочергово команда намагатиметься зберегти прописку. У «Закарпаття» пріоритет інший. Зважаючи на це, не злукавлю, якщо скажу, що «Фенікс-Іллічівець» був ласим шматком для ужгородців.

Скуштували кримчан аж тричі. Після того, як господарі забили три м’ячі за перші 20 хвилин, багато хто вже чекав і четвертий, і п’ятий… Така вона вимоглива фанатська натура. Якби забили 5 і не пропустили жодного, можна було б робити рімейк пісні «Аргентина – Ямайка». Не судилося.

Відзначу, що тактика Ігоря Гамули, «забити швидко» (це завдання притаманне майже всім командам), спрацювала на всі 100 відсотків. П’ята хвилина – 1:0: Чарлес Невуче вдало скористався виходом один на один з гострого кута. 15-та і 17-та хвилини – Матвій Бобаль оформлює дубль – і, в принципі, гру зроблено. При такій спеці, це великий плюс. Підопічні Гамули мали змогу другий тайм зіграти, як кажуть, в півноги.

Хто очікував у наступній сорокап’ятихвилинці видовища, може бути незадоволеним. Але треба зрозуміти команду, в якої попереду ще ціла купа матчів, і зберегти сили – те що треба. Тому й не дивно, що «Закарпаття» вийшло на другий тайм потримати м’яча. «Фенікс-Іллічівець», схоже, вже не вірив у позитивний для себе результат. Надто вже непереконливо виглядали хлопці з селища Калініно. От і вийшла справжня засуха. Жодного забитого голу, та що там, реальних нагод забити було стільки, що не треба бути великим математиком, аби їх порахувати.

Ігор Гамула тепер справедливо може втерти носа тим, хто на його місце сватав Олексія Михайличенка.

Олег ТЕЛЮК, інформаційний відділ ФК «Закарпаття».