Блогера, який розповів Путіну про “п..ць” в країні, звинуватили в наклепі

Керівник Калязінський району Тверської області Росії Костянтин Ільїн зажадав притягти до відповідальності блогера, який написав гнівне послання з нецензурними висловлюваннями прем’єру Путіну за наклеп. Він заявив, що блогер top_lap ніколи не зустрічався з ним, отже, не було й розмови, яка нібито відбулася між ними і була описана в “Живому журналі”.
“Він пише, що був у глави Калязінський району, відтворює нашу зустріч і спілкування. У такому стилі я не спілкуюся, я спілкуюся нормально з усіма відвідувачами і намагаюся всі їх питання вирішити. Він у мене на прийомі не був. Якщо б він був і поставив нормальні питання, ми б, звичайно, постаралися їх вирішити “, – підкреслив Ільїн.

За його словами, неправда також і те, що в селі Високово за розпорядженням місцевої влади зарили пожежний ставок. “Село знаходиться на березі річки, там передбачений забір води на випадок пожежі, є під’їзд нормальний”, – сказав голова району.

Він додав, що прославлена ринда в селах ніколи не використовувалася. “Для екстрених випадків, для попередження пожежі використовується рейки”, – розповів він.

“У нас багато інших проблем: підготовка шкіл, підготовка до зими, а ми всі шукаємо йому ринду. Рейка-то є, вона висить там”, – зауважив Ільїн.

Нагадаємо, блогер top_lap у своєму пості обурився бездіяльністю влади у зв’язку з лісовими пожежами. Зокрема, він написав (орфографія і пунктуація оригіналу):

“В деревне при м***ках коммунистах, которых все ругают было три пожарных пруда, висела рында, в которую били если начинался пожар и о чудо была пожарная машина, одна на три деревни правда, но была. И вот пришли господа демократы и начался п****ц, первое что сделали это засыпали пруды и продали эти места под застройку, пожарную машину тоже куда то дели, наверно инопланетяне сп***или, а рынду заменили на телефон (модернизация б***), только он ни х** не работает, потому что забыли подключить”.

Завершується пост словами: “Верните мне б**** мою рынду, с**и, и заберите свой телефон на х**”.

Журналісти передали цей текст Путіну. Прем’єр відповів блогеру. Він зауважив, що “з великим інтересом і задоволенням” ознайомився з точкою зору top_lap, і “в цілому погодився” з його зауваженнями.

В інтерв’ю журналістам блогер заявив, що не чекав відповіді від Путіна, а також не вважає, що сказане прем’єр-міністром є відповіддю по суті.

“Яка відповідь прем’єра? Ви вважає, що це була якась відповідь? Людина постібалася. Так, він переміг. Я радий, що у нього гарне почуття гумору”, – сказав блогер, який назвався Олександром.

Він також підбив свої підсумки спілкування з Путіним, написавши в своєму ЖЖ, що тепер тепер боїться звільнення з роботи і вже збирає речі для поїздки “в сонячний Магадан”.

ТСН