В Ужгородській міськраді обговорили новий проект Податкового кодексу України

Все ще триває обговорення урядового проекту Податкового кодексу України. Обговорення доленосного документу, сприяє об’єднанню усіх верств населення. Фінансисти, податківці, депутати та підприємці Ужгорода зустрілися за круглим столом у міській раді, для того аби внести свої зауваження та пропозиції, щодо того чи іншого пункту цього документу.
На засіданні виступив зі своїми корективами виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша, який підкреслив, що цей Податковий кодекс слід ув’язати з майбутніми реформами, в першу чергу, що стосуються бюджетного кодексу, адміністративно територіального устрою, місцевого самоврядуванням, місцевих державних адміністрацій. Крім того, Олег Лукша вніс пропозицію, щодо введення прогресивного податку на нерухомість та податку на багатство.

Також, за круглим столом фахівці внесли свої зауваження у пункти, що стосуються штрафних санкцій, місцевих податків і зборів, податку на прибуток фізичних осіб, пільги для одиноких та багатодітних батьків. Не менш важливим, на думку присутніх, є дотримання чітких податкових інструкцій. Голова Ради територіальних відділень асоціації платників податків України в Закарпатській області Марта Волощук наголосила на тих пропозиціях, що були внесені в останній редакції урядового проекту. Вона переконана що цей кодекс потрібен, хоча б, для того, щоб стабілізувати законодавство, тому що найбільше змін вносяться до податкового кодексу. «Я переконана, що якщо буде прийнятий Податковий кодекс, тоді  хоча б на п’ять років до нього не повинні вноситися зміни. Я дуже чекаю на Податковий кодекс, щоб він був прийнятий, щоб це законодавство було стабільним принаймні на п’ять років», зауважила Марта Волощук.

Спілкуючись із журналістами, Марта Волощук зазначила, що на круглому столі фахівцями було обговорено та подано чимало пропозицій щодо удосконалення Податкового кодексу. Головне, на думку фахівця, щоб цей документ був відвертим та щирим.

Отже, проект Податкового кодексу, у першу чергу, повинен створити цивілізовані економічні стосунки та зрозумілі для кожного громадянина права ведення бізнесу.

Сlipnews.info