Закарпаття: На Чопській митниці виявили контрабанду дверних замків на суму 112 тис. грн.

Інспектори Чопської митниці виявили незадекларовану партію дверних замків вартістю 112 тис. грн., які намагались ввезти до України.
Громадянин України, в якості водія, прямував із Угорщини до нашої держави в приватних справах. Перед проходженням митного огляду та контролю на митному посту “Тиса” він надав митну декларацію в якій зазначив про відсутність у нього товару, що підлягає обов’язковому декларуванню.

Але під час здійснення митного контролю ручної поклажі та легкового автомобіля митники виявили не вказаний у митній декларації та не заявлені при усному опитуванні товар. Замки дверні, врізні, металеві, в комплекті з 5 ключами торгової марки “MOTTURA” виробництва Італії в кількості 315 штук (загальною вагою 1 тонна) були упаковані в 63 картонні коробки і знаходились в багажному відсіку легкового автомобіля. Загальна вартість виявленого товару склала 112,4 тис. грн.

Складено протокол про порушення митних правил за ознаками статей 339 та 340 Митного кодексу України. Незадекларований товар вилучено до рішення суду.

Дермитслужба України