Site icon zakarpatpost.net

Дії СБУ щодо кримського офісу Тимошенко назвали політичним “наїздом”

Співробітники СБУ на території офісу Кримської організації партії “Батьківщина” проводять обшук, заявив БЮТівець Андрій Сенченко. За його словами, станом на 12:50 середи в офісі кримської “Батьківщини” знаходилося близько 25 співробітників СБУ, а також супроводжуючих їх озброєних людей.
“Ця будівля не є виробничою, знаходиться в центрі Сімферополя. На двох входах в будівлю висять таблички, які вказують на те, що це офіс народних депутатів Сенченка і Веліжанського”, – зазначив депутат.

“Зараз в будівлі близько 25 осіб, які увірвалися сюди вранці. Це співробітники СБУ з силовою підтримкою “Альфи”, з автоматами, пістолетами. У них на руках постанова на обшук в якомусь підприємстві за цією адресою”, – пояснив Сенченко.

“Ми їм пояснили, що за цією адресою такого підприємства немає. І більше того, у них немає ніякого підтвердження того, що воно тут знаходиться”, – сказав він.

За словами БЮТівця, співробітники СБУ “намагаються обшукувати будинок, при цьому обмежуючи свободу пересування співробітників”. “Мені вони також не дають пройти в свої приміщення”, – додав Сенченко.

Він також стверджує, що правоохоронці відмовилися пропустити в будівлю групу депутатів Верховної Ради Криму.

“Силою не пустили депутатів, які прийшли до мене на робочу нараду. Тепер депутати стоять перед входом в будівлю. Силою не пустили всередину і знімальну групу “Чорноморської ТРК”, і тепер ця група через вікно фіксує їхні незаконні дії”, – розповів БЮТівець.

“Це просто політичний “наїзд”, мета якого – дестабілізувати роботу Кримського офісу партії”, – зазначив Сенченко.

За його словами, одразу після захоплення будівлі він спробував зв’язатися з представниками правоохоронних органів.

“Я зателефонував оперативному черговому СБУ, зафіксував свій дзвінок для запису, який у них ведеться. Керівництва СБУ, як водиться, на місці немає”, – сказав БЮТівець.

“Зараз наші колеги, народні депутати, в Києві поїхали на Володимирську вулицю і будуть це керівництво “відловлювати” по кабінетах. Крім того, я зафіксував свій дзвінок до оперативного чергового главку СБУ в Криму – з вимогою, щоб мене зв’язали з будь-яким з керівників. Поки результатів немає”, – заявив Сенченко.

“Я додзвонився до заступника прокурора Криму Домнікова, докладно описав йому ситуацію і зажадав втручання прокуратури. Він сказав: зараз будемо розбиратися”, – додав депутат.

ТСН

Exit mobile version