Тимошенко скликає всіх на мітинг

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликала всіх громадян прийти 7 вересня, о 10:00, до Верховної ради, щоб підтримати ухвалення закону про мораторій на підвищення цін на газ.

БЮТ заявив, що вимагатиме позачергового розгляду законопроекту про мораторій на першому засіданні парламенту саме 7 вересня.

“Ми вважаємо, що влада не має права встановлювати світові ціни на газ для населення у період фінансової кризи, коли доходи наших громадян значно нижчі, ніж у сусідніх європейських країнах”, – наголосили в блоці.

БЮТ також зазначає, що рішення Стокгольмського суду щодо відшкодування Україною компанії RosUkrEnergo 12,1 мільярдів кубометрів газу не може вступити в силу без його підтвердження вітчизняним судом.

“Але, враховуючи нинішній стан судової системи держави, складно сподіватись на правосудне рішення. Закликаємо вас відстояти свої права та звернутися в якості третьої особи до Шевченківського районного суду міста Києва, який розглядає дане питання”, – наголосили в БЮТ.

Як повідомлялося, Україна зобов’язалася перед Міжнародним валютним фондом підвищити роздрібні ціни на природний газ для населення й підприємств комунальної теплоенергетики ще на 50% з 1 квітня 2011 року, а також поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років.

НКРЕ своєю постановою від 13 липня збільшила на 50% з 1 серпня відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення.

11 серпня віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко заявив, що Кабмін підвищить на 50% ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) у квітні 2011 року.

tsn.ua