У МВС та Вєрки Сердючки схожий репертуар – Г.Москаль

“Міліцію потрібно перейменувати в “сердюків”, щоб вона одержала популярність Вєрки Сердючки”, – так, жартома, прокоментував інформацію про дискусію в МВС з приводу зміни назви правоохоронної служби України міністр внутрішніх справ опозиційного уряду Геннадій Москаль. Про це ІМК повідомили в прес-службі політсили.

“Міліцію потрібно перейменувати обов’язково. Давайте звернемося до нашої історії. Що в нас було? Російська імперія, Австро-Угорська імперія, Гетьманщина, УНР Грушевського, радвлада. Сьогоднішній режим більше підходить під гетьманський, який був за всю історію України. При гетьманському режимі гетьмана охороняли сердюки. А оскільки у нас Вєрка Сердючка найпопулярніша в народі, значить, щоб додати міліції таку саму популярність, як у Вєрки Сердючки, треба перейменувати МВС, тим більше, що вони чимось схожі – репертуар майже однаковий. І народ би полюбив міліцію”, – іронічно помітив нардеп.

“Простій людині абсолютно все одно як називається міліція. Адже 19 років ми збираємося перейменувати внутрішні війська. Яких тільки законопроектів не вносилося! Щось зрушилось з місця? Нічого. Хоча, згідно із законом, внутрішні війська не мають права охороняти внутрішній порядок. У Конституції це написано. Якщо ви йдете в ліс і там стоїть солдат внутрішніх військ, він не має права вас затримати, це за Конституцією. А він це робить. Армія де повинна бути в мирний час? У казармі, на навчаннях або на полігоні. У денний час на вулицях армії нічого робити, тому війська в мирний час не повинні охороняти порядок. Якщо війська охороняють порядок – значить це диктаторська країна на військовому положенні.

Резонансні злочини не розкриваються, ці показники найгірші за всю історію незалежності, постійні перевертні в погонах і інші проблеми. Давайте все це відсунемо вбік і почнемо думати, як все це назвати!”, – резюмував Г.Москаль.

imk.com.ua