Закарпаття: У Чопі у двох українців знайшли більше півкілограма гашишу

На кордоні з Угорщиною доблесно працюють як митники, так і їх службові собаки – у Чопі була попереджена спроба незаконного ввезення з Іспанії в автобусі марки «SETRA» 575,8 г пресованої речовини природного походження (попередньо класифікованої як «гашиш») та 436,7 кг готових виробів зі свинини іноземного виробництва.
Вранці до митного поста “Тиса” заїхав автобус “SETRA” під керуванням двох громадян України, що прямували у службових справах з Іспанії. Працівники митниці проводили митний контроль транспортного засобу та ручної поклажі разом із чотириногим працівником митних органів Рексом. Завдяки такій співпраці у багажному відсіку автобуса серед інших речей були виявлені дві картонні коробки, приховані від митного контролю. В обох коробках містилися брикети з пресованою речовиною природного походження темно-коричневого кольору з характерним запахом загальною вагою 575,8 г, розміщених в упаковки з-під рибних консерв. Після проведеного аналізу реактивами, речовина була віднесена до особливо небезпечного наркотичного засобу  “канабіс” (гашиш).

Пізніше виявилось, що наркотичними засобами водії автобусу не обмежилися – подальший митний огляд виявив у транспортному засобі не заявлені у декларації чи при усному опитуванні 436,7 кг розфасованих для дрібної торгівлі виробів зі свинини торгової марки “FIORUCCI” (Італія) попередньою вартістю у 48 238 грн.

За фактом правопорушення складено протоколи за статтями 340 та 352 Митного кодексу України (недекларування товарів та дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю). Предмети правопорушення вилучені до рішення суду.

Прес-служба Держмитслужби України