Закарпаття: Віктор Погорєлов покинув “коридори обласної влади, щоб відчути субе незалежним”

Ексклюзивний коментар вже екс-керівника головного управління економіки Закарпатської ОДА Віктора Погорєлова з приводу мотивів його відставки з посади.
Вчора у ЗМІ було оприлюднено інформацію про те, що якою один із головних претендентів на посаду міського голови Ужгорода Віктор Погорєлов написав заяву на звільнення з посади керівника обласного управління економіки. Більшість видань посилалися на власні джерела.

Відтак, портал «Мукачево.нет» вирішив звернутися особисто до політика з проханням прокоментувати ситуацію.

Під час телефонної розмови з журналістом Віктор Погорєлов підтвердив інформацію про свою відставку: «Да, написал (заяву на звільнення – ред.)».

За словами вже екс-чиновника, головним мотивом такого рішення стало бажання брати активну участь у виборах міського голови Ужгорода: «Я готовлюсь на выборы мера Ужгорода. И уволился, чтобы никто не потакал мне, что я использую админресурс. Никакие отпуска меня не устраивают. Я хочу покинуть коридоры областной власти для того, чтобы чувствовать себя независимым».

У той же час, Віктор Погорєлов повідомив порталу «Мукачево.нет», що у нього була розмова з головою Закарпатської ОДА Олександром Ледидою і той підписав його заяву на звільнення.

Між тим, як повідомили порталу «Мукачево.нет» власні джерела з оточення губернатора, на цій зустрічі Олександр Ледида пропонував Віктору Погорєлову залишитися та взяти участь у місцевих виборах у інших амплуа, у тому числі як кандидат від Партії регіонів у обласну раду. Однак, Віктор Володимирович відмовився. Як інформують джерела, Погорєлов пояснив Ледиді, що в останніх опитуваннях він займає друге місце за симпатіями ужгородців, а тому й збирається змагатися саме за крісло мера.

Співрозмовник порталу «Мукачево.нет» розповів, що зараз триває «кастинг» на кандидата в мери від Партії регіонів. Головний претендент – кандидат історичних наук Володимир Приходько. Втім, поки немає офіційної позиції обласного керівництва Партії регіонів, на місце кандидата від табору «біло-синіх» претендує і Віктор Погорєлов. За інформацією джерел, саме тривають активні перемовини між сторонами. Крім того, подейкують, Віктор Володимирович веде переговори також з Єдиним Центром.

Поза тим, у телефонній розмові з журналістом порталу «Мукачево.нет» Віктор Погорєлов підсумував: «Я не хочу, чтобы избиратель смотрел на меня как на кандидата, который зависит от админресурса. Поэтому я иду (в мери – ред.) самостоятельно. Какие политические партии меня поддержат, –  я еще не определился. Предложений море».

Мукачево.net