Закарпаття: Ювілейна виставка Любові Матіко відкрилася у Іршаві

У виставковому залі районного будинку культури з нагоди 45-ти річчя розгорнуто експозицію художньої виставки мисткині з мальовничого села Ільниця – Любові Матіко (живопис). Вона активний член народного рай­онного об’єднання художників та на­родних майстрів «Колорит Боржави». Учасниця районних, обласних та рес­публіканських художніх виставок на­родного самодіяльного мистецтва.

У Любові Матіко три персональні виставки в обласному центрі. Вона яскрава представниця народного живопису, майстер пейзажу, натюрморту, тематичної фігуральної компо­зиції. Щирістю та відвертістю своїх по­лотен вона зачаровує глядача, закохує його у свої твори через при­зму чистоти кольору.

Присутні на виставці мали змогу насолодитися такими витворами мистецтва: «Карпатські краєвиди», «Зима», «Кольори осені», «Пісня», «Осінній пейзаж», «Натюрморт», «Карпатські гори», «Стара хата», «Хата лісника», «Шелестівська церква».

Відкриття виставки провів директор районного будинку культури, голова районного народного об’єднання художників та народних майстрів «Колорит Боржави» Філеш Василь Васильович. Любов Рудольфівну з відкриттям персональної виставки прийшли привітати: заступник голови райдержадміністрації Мирослава Василівна Кула, голова районної ради Петро Іванович Станко, начальник відділу культури і туризму Василь Васильович Кузан, а також колеги, друзі та знайомі.

Прозвучало музичне вітання від дуету ансамблю «Ільничанка» та дуету сопілкарів вихованців ДШМ с. Ільниця.

irda.gov.ua