Антиукраїнська провокація у Чернігові (ФОТО)

Майже за місяць до початку місцевих виборів у Чернігові вкотре обмальовано один з пам’ятників лідеру злочинного, комуністичного тоталітаризму Ульянову-Леніну, що розташований в мікрорайоні «Шерстянка».
Проте цього разу невідомі не просто у викривальному тоні вказали на його начебто приналежність до одного із народів світу, але й зробили написи з закликами до вбивства людей за національною ознакою. Провокатори також намалювали, крім гасел про очищення України від комунізму, усю, мабуть, відомі їм символіку, в т.ч. тризуб і свастику.

Нагадаємо, що Чернігівська УНП ще 17 травня цього року вказала на небезпеку ксенофобних провокацій з цим злощасним пам’ятником. Тепер зрозуміло, що це була лише перша «проба пера».
Чернігівська обласна організація Української народної партії оцінює цей факт як брутальну антиукраїнську провокацію. Вона органічно вписується у наступ проти української нації та її держави, який посилився останні півроку на всіх рівнях. Це чергова незграбна спроба відволікти увагу виборців від різкого погіршення їх рівня життя всупереч гучним обіцянкам про утримання цін на газ, комунальні тарифи, хліб тощо. Задум організаторів провокації простий – розпалення міжнаціональної ворожнечі в українському суспільстві, спроба дискредитації української опозиції і підготовка до проведення репресій напередодні місцевих виборів.

Чернігівська обласна організація Української народної партії категорично засуджує такі провокації, які взяті з досвіду комуністичного та гітлерівського тоталітарних режимів.
Люди будьте пильні! Захистимо Україну — суверенну і незалежну, демократичну, соціальну, правову державу!

Прес-служба Чернігівської обласної організації Української народної партії