Федір Шандор: Погорєлов пішов від Ледиди через Ратушняка

Директор Карпатського фонду полінгових досліджень Федір Шандор прокоментував першу гучну відставку в команді губернатора Закарпаття Олександра Ледиди.

“Відставка стала несподіванкою. Адже ще з 2004 року Погорєлов був у тісній зв’язці з командою Януковича і саме він розглядався як кандидат на посаду мера, який міг би перемогти Ратушняка, – розповів керівник Карпатського фонду полінгових досліджень Федір Шандор. – Думаю, саме тут слід шукати пояснення відставки Погорєлова. Чинний мер Ратушняк останнім часом налагодив тісну співпрацю з губернатором Ледиди.

Тому в політтусовці міста активно гуляли чутки, що Ратушняк пробував домовитися з Партією регіонів про допомогу на наступних виборах мера. Шлях один – висунення від регіоналів технічного кандидата, який відтягував б голоси протесаного щодо мера електорату, при цьому не представляючи серйозної загрози для Ратушняка. Та обставина, що Погорєлов вирішив піти без скандалу, свідчить про те, що він не бажає поривати ті зв’язки, які він має в Києві на Банковій.

Відставка Погорєлова фактично підтвердила, що Ледида вибрав шлях співпраці з Ратушняком і відмовився від того, щоб висувати від Партії регіонів кандидата, який міг би поборотися з чинним мером. Залишається тільки почекати, щоб дізнатися: хто ж стане технічним кандидатом Ратушняка від місцевих регіоналів”, – вважає закарпатський експерт.

За матеріалами “Подробности”