На Закарпатті впіймали угорське подружжя з медпрепаратами психотропної дії

Вчора, 16 серпня, в зону спрощеного контролю тобто “зелений коридор” митного поста “Вилок” Виноградівської митниці заїхав легковий автомобіль марки “PEUGEOT 206”, під керуванням громадянина Угорщини Л., який слідував в Україну в приватних справах.
В якості пасажира через кордон слідувала громадянка Угорщини Л. – дружина вищевказаного громадянина.

Під час здійснення митного контролю транспортного засобу та особистих речей громадян, у поліетиленовому кульку виявлено медпрепарати іноземного виробництва “XANAX” (Alprazolam) – 60 таблеток та “SEDUXEN” (Diazepam) – 20 таблеток. Поліетиленовий кульок лежав у боковому кармані сумки із жуйками, яка знаходилася на підлозі перед переднім сидінням в салоні автомобіля. Доступ до медпрепарату був вільний. Дозвільні документи на момент перетину кордону відсутні.

Згідно наданих пояснень, наміру приховати медичні препарати громадяни не мали, придбали їх для власних потреб у міській аптеці в Угорщині.

Незважаючи на відсутність наміру незаконно перемістити вищевказані медпрепарати через митний кордон, громадяни Угорщини порушили порядок проходження митного контролю в зоні спрощеного митного контролю, тобто  під час перетину кордону, вони обрали спрощену форму проходження митного контролю, а при проведенні митного контролю, в них виявлено медичні препарати, які віднесений до Таблиці ІІІ, списку 2 згідно Постанови Кабінету Міністрів №770 від 06.05.2000р. і заборонені до переміщення через митний кордон України без відповідних дозвільних документів.

Як наслідок – вищезазначені медпрепарати вилучені, щодо громадян Угорщини запроваджено справи про порушення митних правил за статтею   339   Митного кодексу України.

Прес-служба Виноградівської митниці