В Ужгороді триває будівництво хірургічного корпусу ОКЛ ім.А.Новака

У понеділок, 16 серпня, Олександр Ледида разом зі своїм першим заступником Іваном Бушком та начальником обласного управління охорони здоров’я Романом Шніцером відвідав будівництво хірургічного комплексу Обласної клінічної лікарні. Очільник краю поспілкувався з керівництвом цього медичного закладу та будівельниками.
Будівництво хірургічного корпусу обласної лікарні ім. А.Новака розпочалось у 2004-му році, а загальна кошторисна вартість робіт складає майже 30 мільйонів гривень. За 5 років в Ужгороді повністю зведено будівлю хірургічного корпусу, виконано внутрішні штукатурні роботи, частково – сантехнічні, електротехнічні, оздоблювальні, змонтовано ліфти та вентиляцію. На будівництві працюють півсотні робітників. Та на завершальній стадії роботи ведуться не так швидко, як хотілося б. Хоча  область забезпечила фінансування в повному обсязі:

– 5 мільйонів 200 тисяч гривень підрядник має освоїти для завершення основних робіт. Є деякі питання стосовно сучасного обладнання, яке ми плануємо сюди завезти. Щоб не працювали в кожному хірургічному відділенні кисневі апарати, ми робимо одну станцію, яка буде подавати кисень на цілий корпус, до кожного реанімаційного ліжка, – розповів очільник Закарпаття Олександр Ледида.

Деякі зауваження Олександр Ледида висловив і з приводу якості робіт. Відтепер хід будівництва хірургічного комплексу щотижня перевірятиме спеціальна комісія. Планується, що цей важливий для краю об’єкт буде зданий в експлуатацію вже до кінця цього року.

Прес-центр ОДА