Українських політиків закликали до голодування на захист свободи слова

Депутат-нунсівець Катеринчук закликав Яценюка, Тимошенко, Тягнибока і Гриценка почати безтермінове голодування на захист свободи слова в Україні, а не приймати закони.

 “Я запропонував би Яценюку, Тимошенко, Тягнибоку, Гриценко разом з нами, з “Європейською партією”, сісти на каналах і почати безтермінове голодування, а не приймати закони, які щось амністують”, – заявив він.

Член тимчасової слідчої комісії Верховної ради з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ Катеринчук уточнив, що “для того, щоб щось амністувати потрібно визнати, що ви щось робили не так, що ви винні”.

“Якщо вони не погодяться, ми самі сядемо”, – сказав політик.

Раніше Міжнародний інститут преси закликав Януковича звернути увагу на погіршення стану свободи преси в Україні за останні півроку.

У відповідь на це глава держави пообіцяв, що не допустить цензури в Україні. “Ще раз заявляю – процес розвитку і розширення свободи преси в Україні є незворотнім. І я ніколи не допущу повернення до цензури чи будь-яких інших методів тиску на журналістів”, – заявив Янукович.

Проте після цього колективи трьох українських телеканалів провели попереджувальний ефірний страйк ввечері 14 серпня, а громадський рух “Стоп цензурі!” заявив, щоготовий закликати журналістів до загальнонаціонального страйку.

Опозиція в свою чергу голосила, що буде ініціювати спеціальне засідання Верховної ради щодо питань свободи слова в Україні.

tsn.ua