Українських політиків закликали почати голодування на захист свободи слова в Україні

Народний депутат України (фракція НУ-НС), лідер Європейської партії Микола Катеринчук закликає опозиційних політиків почати голодування на захист свободи слова в Україні.
Як повідомили в прес-службі телеканалу ТВi, про це він заявив в ефірі телеканалу.
“Я запропонував би Яценюку, Тимошенко, Тягнибоку, Гриценко разом з нами, з Європейською партією, сісти на каналах і почати безстрокове голодування, а не приймати закони, які щось амністують. Щоб щось амністувати, потрібно визнати, що ви що щось робили не так, що ви винні “, – сказав член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури в ЗМІ.

“Якщо вони не погодяться, ми самі сядемо”, – наголосив Катеринчук.

Тим часом, Партія За Україну! разом з іншими опозиційними силами буде ініціювати спеціальне засідання Верховної Ради щодо питань свободи слова в Україні.

У свою чергу, рух Стоп цензурі попередив українську владу, що у разі продовження ігнорування прав журналістів в Україні може бути оголошена загальнодержавний страйк ЗМІ.

Раніше Міжнародний інститут преси закликав Януковича звернути увагу на погіршення стану свободи преси в Україні за останні півроку.

Кorrespondent.net