Ужгородський голубівник не користується послугами Укрпошти

І у наші часи можна надіслати звістку не через інтернет, а з голубом. Таке практикує голубівник з Ужгорода. Він упевнений – птахи ніколи не зрадять і не підведуть.
Едуард Біндас, голубівник: ”Таке хобі. Один любить карти грати, інший вірші писати, третій марки збирати, а я люблю голубів”.

Любов до голубів Едуард перейняв від діда. Крутився поблизу них із трьох років. За 60 встиг вибороти десятки нагород на різноманітних виставках. Найбільше пишається кубком Радянського Союзу, який здобув у 87-му. Зараз голубівник дедалі менше займається улюбленою справою – у нього підростає заміна. Онук.

Сергій Головач, майбутній голубник: “Люблю займатись голубами. Це цікаво. Не те, що там машинки якісь колекціонувати. Мене до голубів більше тягне”.

Родина тримає рідкісні породи голубів. І німецькі виставкові, і кар’єри, і дутиши. Але найбільша гордість колекції – стара порода. Англійський якобін. Їх вивели в Лондоні 150 років тому. Минув час, і птахи змінилися.

Едуард Біндас, голубівник: “Звичайно, шаль не була такою великою, це вже зараз постійно вдосконалюється. Щоб більша шаль, форми, стандарти інші. Це порода така, можна сказати, якої навіть в світі дуже мало. Цією породою займаються тільки солідні люди, які мають на то терпіння, час та гроші”.

Білих же голубів повсякчас асоціювали з найшвидшим способом надіслати звістку потрібній людині. Знімальна група “Нового каналу” теж не втрималася.

Пан Едуард може собі дозволити не користуватися послугами Укрпошти. В нього є власна служба доставки, якою користувалися ще кілька століть тому.

Новий канал