Закарпатська селянка вдома варила “ширку” з макової соломки

В одному із селищ на Ужгородщині 40-річна господиня однієї з осель налагодила виробництво “ширки”, яку варила в господарській прибудові з макової соломки. А сам мак її соплемінники крали по довколишніх людських городах.
На момент приходу міліції ця жінка встигла виготовити півтора літра готового до вживання екстракційного опію, так званої “ширки”. З місця пригоди вилучено використані шприци, встановлюється коло осіб, які відвідували цей наркопритон.

-З початку року нами викрито 325 наркозлочинів, зокрема нарколабораторію в Мукачеві, понад 240 стебел марихуани на Перечинщині тощо, -каже заступник начальника ВБНОН УМВС України в Закарпатській області капітан міліції Олександр МАСЛЮК.

-Нерідко наркоділки прикриваються сільськими бабусями, пияками, самотніми матерями та іншими соціально незахищеними особами, на обійстях яких вирощують мак та коноплю. Бо знають, що тих ніхто не притягуватиме до кримінальної відповідальності. Але ми будемо викривати справжніх наркоділків, які наживаються на чужій біді. Операція “Мак-2010” триватиме в Закарпатті до кінця вересня. А невдовзі в нас розпочнеться пора збору “урожаю” марихуани. У зв”язку з цим на Закарпаття очікується й приїзд заїжджих наркозаготівельників з інших областей України, де ціни та попит на наркосировину набагато вищі. Але на заваді наркоділкам стане закарпатська міліція.

Володимир Павлюх,ВЗГ УМВС України в Закарпатській області