Олександр Ледида зустрівся з іспанською делегацією

У четвер, 19 серпня, керівник краю Олександр Ледида зустрівся з іспанською делегацією. З метою налагодження співпраці на Закарпаття приїхали віце-президент провінції Кастельон Рамон Томас та президент бізнес-корпорації Хуан Кантавелла.

Вітаючи іноземних гостей, Олександр Ледида наголосив – Закарпаття має величезний досвід розвитку міждержавних стосунків на різних рівнях і завжди зацікавлене в залученні нових партнерів:

На Закарпатті є представники багатьох європейських держав, які серйозно інвестують в область. Один з яскравих прикладів – «Єврокар», основним інвестором в якому є «Фольксваген» це більше двохсот мільйонів євро. Більше п’ятдесяти мільйонів євро інвестовано в «Джейбіл» та «Ядзакі», зараз розглядається серйозний проект в туристичну галузь вартістю в сотні мільйонів євро. Тож ми раді бачити, що наш край привабливий і для Іспанії.

 Віце-президент провінції Кастельон Рамон Томас, для якого це вже другий візит до Ужгорода, висловив впевненість, що співпраця регіонів буде взаємовигідною та багатовекторною:

 – Впевнений, на Закарпатті є галузі, які потребують підтримки та інвестицій. Саме це ми і збираємось робити заради нашої спільної користі.

Найперше, зі слів посадовця, іспанців цікавить сільське господарство та туризм  краю. Президент бізнес-корпорації, яка об’єднує більше двохсот підприємств в Кастельоні, Валенсії, Аліканте та виробляє понад тисячу видів сільськогосподарської продукції в Іспанії, Хуан Кантавелла поділився планами впровадження власних технологій підприємництва на Закарпатті.

Прес-центр ОДА

zakarpatpost.net