Закарпаття: В українця на кордоні конфіскували 38 тисяч цибулин тюльпанів і гіацинтів

Громадянин України незаконно віз через митний пост «Тиса» квіти і каву на суму 116 тисяч гривень.
17 серпня водій мікроавтобуса марки „Mercedes-Benz” слідував з Нідерландів до України у приватних справах. Під час проходження митного огляду та контролю на митному посту “Тиса” Чопської митниці він задекларував лише особисті речі.

Коли інспектори митниці розпочали огляд автобуса, виявили у багажному відсіку поліетиленові пакети та картонні коробки, вміст яких не було внесено до митної декларації. У коробках водій віз 440 пачок смаженої кави марки “MARKUS”, розфасованої в вакуумні упаковки по 500гр вартістю 12 тисяч гривень. А от у поліетиленових пакетах до України у стані вегетативного сну подорожували 38 тисяч цибулин тюльпанів і гіацинтів, які за попередньою оцінкою коштують 104 тисячі гривень. Загальна вартість не задекларованого товару становить 115 622  гривні.

Оскільки, згідно статті 340 Митного Кодексу України, громадянином України було вчинено дії, спрямовані на незаконне переміщення товарів через митний кордон України, а саме незаявлення за встановленою формою точних відомостей про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню, працівники Чопської митниці склали протокол про порушення митних правил. Квіти та кава вилучені до рішення суду.

Прес-служба Чопської митниці