Янукович вимагає знайти головного редактора харківської газети

Президент України Віктор Янукович Янукович тримає під особистим контролем справу про розшук головного редактора харківської газети”Новий стиль” Василя Климентьєва.
Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у прес-службі глави держави, у п’ятницю В.Янукович ще раз викликав генерального прокурора України Олександра Медведька й міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова для доповіді про хід розшуку журналіста.

“Правоохоронні органі Харківської області й усієї України повинні зробити все можливе й неможливе для того, щоб знайти журналіста. Потрібно також звернутися по допомогу до правоохоронців сусідніх з Україною держав”, – підкреслив президент.

Як повідомлялося, напередодні міжнародна громадська організація “Репортери без кордонів” закликала провести ретельне й прозоре розслідування зникнення головного редактора харківської газети”Новий стиль ” Василя Климентьєва.

“Репортери без кордонів” сподіваються, що влада приділить цьому випадку ту увагу, на яку він заслуговує, і що Климентьєв незабаром найдеться живий”, – говориться в повідомленні організації, що надійшла в агентство “Інтерфакс-Україна” у четвер.

Раніше у МВС повідомили, що із заявою про зникнення журналіста звернулися в міліцію його родичі 12 серпня о 22.30. Працівники міліції встановили, що 11 серпня В.Климентьєв виїхав з будинку з невідомою людиною на автомобілі “БМВ” сріблястого кольору в невідомому напрямку. 15 серпня слідчий відділ Дзержинського райвідділу Харківського міського управління міліції порушило кримінальну справу за ст.115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство). Наразі опрацьовуються різні версії зникнення, зокрема пов’язані з виконанням професійних обов’язків.

17 серпня на Печенізькому водосховищі (річка Сіверський Донець) у човні, що плавав по озеру, відпочивальники знайшли мобільний телефон, що належав В.Климентьєву. З 18- го числа міліціонери, кінологи й водолази обстежують прилеглу територію. За надання достовірної інформації, яка допоможе встановленню місця знаходження головного редактора “Нового стилю”, гарантується анонімність і грошова винагорода в сумі 20 тисяч грн.