Закарпаття: Чопська митниця припинила незаконний транзит насіння ріпаку на суму 1 909 433 грн.

На митному посту «Тиса» Чопської митниці припинена спроба незаконного транзиту насіння ріпаку вартістю майже 2 мільйони гривень.
Згідно поданих до оформлення працівникам митного поста “Тиса” Чопської митниці документів, водій вантажного автомобіля “Volvo” з напівпричепом мав доставити з Франції до Молдови 400 мішків насіння ріпаку  кількох товарних марок загальною вартістю 38 640 доларів США.
Під час здійснення митного огляду вантажного автомобіля інспектори митного поста встановили, що перевізник намагався ввезти до країни насіння більш  вартісних  сортів, аніж подав у документах для митного оформлення. Кількість товару також  виявилася більшою за  задекларовану:  у напівпричепі вантажного автомобіля митники нарахували  1900 мішків товару.

Проведена митницею перевірка встановила, що реальна вартість партії товару в шість разів більша за задекларовану. Вантаж “насіння ріпаку”, який містився у напівпричепі  “Volvo”, коштує  183 540 євро, що  згідно з курсом валют НБУ станом  складає 1 909 433 гривень.

скільки перевізник подав до митного оформлення Чопській митниці документи, які містять неправдиві дані щодо кількості, асортименту та вартості товару, працівники митниці склали протокол про порушення митних правил за статтею 352 Митного Кодексу України. Згідно протоколу вантаж та  транспортний засіб вилучено до рішення суду.

Прес-служба Чопської митниці