Незалежність України треба відстоювати щоденно – К. Ляпіна

Наша держава дійсно стала незалежною, хоча Україну повсякчас і кидає у різні боки, заявила в коментарі ІМК Ксенія Ляпіна, народний депутат України, блоку “Наша Україна – Народна Самооборона”. “Українська незалежність – це доведений факт, хоча б тому, що ми маємо демократію, ми маємо можливість українського народу впливати на вибір влади”, – вважає К. Ляпіна.

При цьому народний депутат відзначила, що “існують різного роду впливи на Україну, зокрема, інформаційні впливи, але це аж ніяк не є позбавленням незалежності”.

“Завжди є ризик. Україна все ще на шляху свого становлення як держава. І не можна не зважати на ці ризики. Але стверджувати, що наша держава – це failed state, країна, що не відбулася, несправедливо. Я переконана, усе залежить від наших зусиль”, – відзначила народний депутат.

“Ризики для держави надходять як зовні, так і зсередини. Вони поділені приблизно 50/50. Серйозні ризики є в активному бажанні включити Україну в сферу впливу Росії, яка, хочеться того чи ні, була імперською державою. Її впливи навряд чи можуть сприяти зміцненню незалежності України”, – переконана Ксенія Ляпіна.

На її думку, є також ризик і внутрішній – це слабкість органів влади, їхня нездатність виробляти активну, сильну позицію щодо незалежності.

“Чого тільки варте десятиріччя розмов про те, що слід зміцнювати енергонезалежність України від Росії, а потім на діях демонструвати суто протилежні речі”, – відзначила К. Ляпіна.

imk.com.ua