Російського опозиціонера Нємцова затримала міліція

Московська міліція затримала близько 20 осіб, які проводили 22 серпня акцію на честь Дня прапора на Новому Арбаті. Серед затриманих виявилися співголова опозиційного руху “Солідарність” Борис Нємцов і керівник московського відділення організації Михайло Шнейдер.

Активісти “Солідарності” зібралися опівдні на мітинг біля пам’ятного знака на перетині Нового Арбата і Садового кільця.

За оцінками, на акцію прийшли близько 200-250 чоловік, за оцінками міліції – близько 50. Мітинг був узгоджений зі столичною владою, проте опозиціонерам заборонили проводити будь-які ходи з державним прапором.

Як заявила агентству прес-секретар “Солідарності” Ольга Шоріна, Нємцова та інших затримали за спробу розгорнути і пронести великий прапор Росії по Новому Арбату.

Сам Нємцов розповів, що знаходиться в арбатському відділенні міліції.

“Ми, як патріоти Росії, у День Державного Прапора вирішили висловити повагу до нього і до своєї країни, пронісши прапор по пішохідних переходах, нікому при цьому не заважаючи. Але міліція накинулася на нас і не дозволила це зробити”, – роз’яснив він ситуацію.

Нагадаємо, опозиційного політика Бориса Нємцова, лідера “Лівого фронту” Сергія Удальцова і ще більше 70 людей затримано за спробу провести несанкціоновану акцію 31 липня в Москві на Тріумфальній площі.

tsn.ua