Тернопільські “регіонали” погрожували “свободівцям”, якщо ті прийдуть в облраду

“Свободівці” з тернопільської обласної ради стверджують, що напередодні чергової сесії їм погрожували люди з команди Партії Регіонів.
За їхніми словами, на них, як і на депутатів інших фракцій чинили тиск, вимагаючи не приходити на сесію. За неявку на сесію депутатам, начебто, обіцяли підтримку в роботі і в бізнесі, а за явку – погрожували утисками. Таким чином “регіонали”, на думку “свободівців”, хотіли зірвати сесію облради, показавши, недієздатність органу, де більшість мають проукраїнські сили.

“Однак жодні погрози не завадили нам прийти. Сесія відбулася за відсутності представників Партії Регіонів та Блоку Литвина. Я розцінюю таку їхню поведінку, як зраду інтересів мешканців області”, – заявив керівник фракції ВО “Свобода” в облраді Олег Сиротюк.

“Свободівці” відзначили, що процес реєстрації депутатів облради ретельно фіксували люди з камерами, якими керував депутат-”регіонал” Павло Федик. Ці зйомки в майбутньому використовуватимуть, аби тиснути на депутатів, хто попри застороги і погрози прийшов на сесію, вважає Сиротюк.

На даний час сесія облради вже завершила свою роботу. Депутати розглянули близько 30 питань. Зокрема затвердили зміни до бюджету, обговорили кілька обласних програм, а також вдруге звернулися до Кабміну, аби там переглянули рішення десятирічної давнини про передачу Почаївської лаври в оренду московському патріархату.

28 липля Сиротюк заявляв, що близько 20 автобусів з противниками приїзду до України патріарха Кирила не змогли доїхати з Тернопільської області до Києва через протидію міліції.

Відголос.com