Закарпаття: На Іршавщині бездомний убив палицею 51-річного чоловіка

Горілка нікого не доведе до добра. Правдивість цієї істини вкотре довела недавня історія, що трапилася в одному з сіл Іршавського району Закарпатської області.
Уночі в райвідділ міліції надійшло тривожне повідомлення вiд фельдшера швидкої допомоги про те, що на вулиці села виявили труп людини з ознаками насильницької смерті. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група Іршавського райвідділу міліції. Правоохоронці встановили особу загиблого, ним виявився 51-річний місцевий житель. Глибока рана на його голові та масивна дерев’яна палиця, котру знайшли неподалік, промовисто свідчили: людину хтось убив. А невдовзі міліціонери затримали і причетного до скоєння цього тяжкого злочину.

Зокрема, підозри впали на 50-річного уродженця сусідньої Львівщини, який останнім часом проживав у цьому населеному пункті. Чоловік не має постійної роботи, перебивається тим, що допомагає по газдівству місцевим селянам. Зароблені гроші пропиває. Словом, “бомжує”.

Того фатального вечора підозрюваний зчепився через якусь дурницю (не обійшлося тут і без горілки) з на рік старшим за нього жителем села. Чоловіки побилися, але старшому дісталося трохи більше. Однак на тому він не заспокоївся і вирішив провчити свого кривдника…

Близько півночі, “озброївшись” замашним дерев’яним кийком, селянин разом зі своїм 22-річним приятелем знайшли згаданого “бомжа”. Бійка продовжилася. Старший спершу добряче ударив молодшого по голові. Однак той якось зумів вивернутися, вихопив із рук свого кривдника палицю і заходився нею ж лупцювати його. Травми виявилися несумісними з життям і призвели до смерті людини.

Зрозумівши, що накоїв, п’яниця спробував сховатися від міліції в лісі, але невдовзі його затримали.

– За фактом навмисного вбивства порушили кримінальну справу, — повідомляє начальник Іршавського РВ УМВС підполковник міліції Василь Довгомеля. – Затриманий зізнався у скоєному, розповів, як усе було насправді. Вилучено знаряддя скоєння злочину — закривавлену палицю.

Володимир Павлюх, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області